Arretjescake met dadels en kokos

Arretjescake

Arretjescake met dadels en kokos, en is eigenlijk gewoon een variatie op het gebruikelijke recept voor arretjescake.

Dit recept is wat zoeter, hoewel je ook wat minder zoet dadels kunt gebruiken.

Het recept is ook een variatie op de dadelkoek zoals deze vaak geserveerd wordt in het noorden van Afrika. Lekker bij een kopje echte thee.

Deze arretjescake kun je eventueel maken zonder cacaopoeder, dan krijg je als het ware de originele dadelkoek.

Wil je de arretjescake maken met cacaopoeder, neem dan geen mix voor chocolademelk. Dit is geen cacao maar een mix waar ook bijvoorbeeld suiker zit, en de cake kan te zoet worden. En dat lijkt niet erg, maar een te zoete smaak maakt de cake te machtig van smaak.

Overigens kun je dadels rustig ook door ander soort fruit vervangen, maar gebruik dan geen fruit met veel vocht zoals bijvoorbeeld aardbeien.

Recept voor Arretjescake met Dadels en kokos

Ingrediënten:
250 gr. ontpitte dadels,
170 gr. Mariakoekjes
10 eetlepels Cacaopoeder 
170 gr. roomboter,
130 gr. donkerbruine bastaard suiker,
50 gram geraspte kokos

Bereiding:
Knip de dadels klein met een scherpe schaar en breek de mariakaakjes in kleine stukjes (er mogen best wat grotere stukjes tussen zitten).
Verwarm de boter in een pannetje en de suiker toe als de boter gesmolten is.
Laat de suiker oplossen. Voeg vervolgens de dadels toe.
Laat de dadels smelten, terwijl je wel regelmatig blijft roeren.

Haal de pan van het vuur en roer de gebroken mariakaakjes er doorheen.
Bekleed een platte vorm met bakpapier en druk het koekmengsel hierin.
Druk goed aan (!) en zet minimaal een halve dag op een koele plaats om op te stijven.
Snij de koek in blokjes en rol de koekblokjes door de geraspte kokos.

Tip:

  • Snij de stukjes niet te groot, want deze dadelkoek is behoorlijk machtig.
  • Je kan als platte bakvorm bijvoorbeeld een browniebakvorm gebruiken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*