De perfecte espresso zetten, welke koffiemachine kopen?

koffiemachine

Waar vroeger veel huishoudens een filter-koffiezetapparaat in de keuken hebben staan, kiezen vandaag de dag veel huishoudens voor een volautomatische koffiemachine. Met een volautomaat zet je met snel koffie van verse bonen. Zo is het mogelijk om met een druk op de knop een espresso of een cappuccino te zetten. Het aanbod is zo groot dat het kiezen van de juiste machine een lastig taak kan zijn. Lees met mij mee en ik vertel je welke koffiemachines heerlijke espresso’s zetten.

koffiemachine

Wat is een volautomatische koffiemachine?

Bij een volautomaat stop je koffiebonen in het bonenreservoir, vul je het reservoir met water en de machine doet de rest. Handig wanneer je weinig tijd hebt in de morgen maar toch graag van goede koffie wilt genieten. Een volautomaat kost ongeveer 300 euro, maar prijzen lopen op tot wel 2000 euro. Hoe meer luxe en mogelijkheden je wilt, des te meer je betaald.

Zet je alleen zwarte koffie en heb je geen zin om zoveel geld aan een nieuwe koffiemachine uit te geven? Bekijk dan hier de beste filter koffiezetapparaat. Ben je op zoek naar de beste volautomatische koffiemachine, bekijk dan de beste koffiezetapparaat bonen.

Waar let je op bij het kopen van een koffiezetapparaat met bonen?

Bij het kopen van een nieuwe koffiemachine met bonen let je op verschillende factoren. Het hangt natuurlijk wel van je budget af welke machines je kunt kiezen. Zet je bijvoorbeeld graag een cappuccino? Dan koop je een volautomaat met melkfunctie. In dit geval heb je keuze uit:

  • Koffiemachine met stoompijpje
  • Koffiemachine automatische melkfunctie via melkslang
  • Koffiemachine met automatisch melkreservoir

Wij raden een koffiemachine aan met een automatisch melkreservoir. Deze zijn wel iets duurder, maar nemen minder ruimte in beslag, zijn makkelijker schoon te maken en daarbij hoef je geen handelingen te verrichten voordat je kunt beginnen. Bij een koffiemachine met melkslang dien je het melkslangetje aan de machine te koppelen en deze in een pak melk te plaatsen.

Espresso zetten met een volautomaat

Met een volautomaat kun je prima espresso’s zetten, alhoewel dit natuurlijk ook af hangt van de koffiebonen en het type machine je hebt. Persoonlijk vinden wij de espresso uit een Jura machine erg goed, maar deze machines zijn ook behoorlijk prijzig. Voor de echte fijnproevers is het beter om voor een pistonmachine te kiezen. 

Bij een pistonmachine doe je alle handelingen zelf. Van het malen van de koffiebonen tot het opschuimen van de melk. Dit kost natuurlijk meer tijd, maar zodoende heb je wel meer controle over de smaak. Bovendien gaan pistonmachines minder snel stuk omdat deze veel simpeler zijn gebouwd in vergelijking met volautomatische koffiemachines – waarbij alles automatisch gebeurd.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*