De voordelen van een goede gas BBQ

De zomer komt er langzaam maar zeker aan en dat betekent dat het niet lang meer duurt voordat de barbecue weer van stal kan worden gehaald. Steeds vaker verkiezen mensen een gas BBQ boven een ‘normale’ barbecue en daar zijn verschillende redenen voor. Denk jij erover na om een gasbarbecue aan te schaffen? In dit artikel vertel ik je een aantal voordelen van een gasbarbecue ten opzichte van een traditionele barbecue.

Gelijk van start!

Een groot voordeel van een gas BBQ ten opzichte van een traditionele barbecue is dat je met eerstgenoemde gelijk van start kunt. Veel mensen hebben er moeite mee om een kolenbarbecue goed aan te krijgen en het kan dan ook wel even duren voordat je eindelijk kan beginnen met grillen. Dat kan erg vervelend zijn, bijvoorbeeld wanneer je familie of vrienden op bezoek hebt. Met een gasbarbecue heb je daar geen last van. Je draait de gaskraan open en je kunt gelijk aan de slag. Ideaal!

Controle over het vlees

Door te grillen op een gasbarbecue heb je meer controle over het vlees. Een traditionele barbecue kan temperaturen bereiken van meer dan 400 graden, wat er mede voor zorgt dat de dierlijke sappen en vetten uit het vlees verdwijnen. Dit kan lijden tot steekvlammen en aangebrand vlees. Met een gas BBQ heb je daar geen last van. Deze variant bereikt over het algemeen temperaturen die iets lager liggen. Daarnaast kun je het gas eenvoudig ‘hoger’ of ‘lager’ zetten, waardoor je dus meer controle hebt.

Napret: de schoonmaak

Of je nu over een gas BBQ of een traditionele barbecue beschikt: uiteindelijk zal er na gebruik moeten worden schoongemaakt. Met een gas BBQ is dit echter lang niet zo’n vervelende klus als bij een kolenbarbecue het geval is. Je draait de gaskraan dicht en wacht tot de barbecue is afgekoeld. Vervolgens maak je de roosters schoon met een harde borstel, leeg je eventuele afvalbakjes en berg je de barbecue op!

Ben je op zoek naar een gasbarbecue of wil je persoonlijk advies? Neem dan eens een kijkje op www.fonteyn.nl of ga langs in de showroom!