Dit is waarom je ESE pads moet gebruiken om koffie te zetten

illy ese servings

ESE pads bieden je een makkelijke manier om met één druk op de knop een heerlijke espresso klaar te maken. ESE staat voor Easy Servings Espresso. Je maakt je espresso met behulp van een pad, die je in een daarvoor bestemde koffiemachine legt. Het idee komt van Illy, de bekende Italiaanse koffiebrander. Hieronder lees je alles over de voordelen van Illy ESE Servings en andere ESE pads.

illy ese servings

Illy ESE Servings

Officieel zijn ESE pads een ontwikkeling van Illy, die met hun Illy ESE Servings de eerste ESE pads op de markt brachten. Het idee was om de smaak van de bekende Illy koffie te behouden, maar dan mét het gebruiksgemak van koffiepads. Andere fabrikanten mogen ook ESE pads maken, maar moeten zich dan wel houden aan de standaarden die Illy hiervoor vastgesteld heeft.

Zo maak je koffie met een ESE pad

Om koffie te maken met een ESE pad, heb je een koffiemachine nodig die geschikt is voor koffiepads. Bijvoorbeeld de Illy ESE koffiemachine. Maar ook andere fabrikanten bieden geschikte apparaten aan. Kijk voor je een machine koopt dus goed of deze geschikt is voor ESE pads.

De voordelen van koffie maken met ESE pads

Elke pad bestaat uit precies 7 gram koffie, anders mag een pad geen ESE heten. Dat heeft Illy zo bepaald. Zo weet jij altijd waar je aan toe bent, namelijk: dat jouw pad een échte espresso oplevert, met de bijbehorende sterke smaak. Bij andere (niet-ESE) pads weet je dat niet. Een espresso maken met ESE pads is bovendien een eenvoudige manier om koffie te zetten, waarbij je het aanrecht sowieso schoon houdt. Als je ESE pads gebruikt, heb je namelijk geen gedoe meer met handelingen als bonen malen en pistolen inzetten, maar wel gegarandeerd een lekkere espresso als resultaat. Bovendien zijn ESE pads er van verschillende fabrikanten en in verschillende smaken.

Oftewel: hoe je je espresso ook drinkt, er is altijd een ESE pad te vinden die helemaal aansluit bij jouw voorkeur!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*