Een heerlijk stukje vlees

Diamanthaas

In Zuid Amerika is picanha een zeer populaire vleessoort, tevens ook direct het meest gegeten rundvlees. Het vlees is eenvoudig te bereiden in de oven, of in de zomer op de barbecue is picanha ook erg populair. Ga je picanha bestellen vraag er dan naar of er een vetkapje aanwezig is, dit is essentieel voor de smaak van het vlees. De temperatuur bij het bereiden in de oven of op de barbecue is zeer belangrijk, ongeveer 160 graden is een ideale temperatuur waarbij je altijd goed zit. Een picanha van één kilo doet er een uur over om gaar te worden.

Vorm van een driehoek

Het vlees heeft de vorm van een driehoek, het ligt in het verlengde van de lende. Dus de vezels lopen ook in deze richting, wanneer je plakjes snijdt begin dan met het dunste deel. Na het grillen of bakken zijn de uiteinden in veel gevallen veel meer doorbakken dan de dikkere delen, hoe meer je naar de dikke kant gaat hoe minder gaar het vlees is. Het vetrandje wat erbij zit is heerlijk en kun je gewoon eten.

Mals stukje vlees

Op smaak brengen van een picanha

Om het vlees op smaak te krijgen hoef je niet veel te doen. Na het picanha bestellen kun je zonder veel te moeten doen al snel smaakvol genieten. Het vlees heeft namelijk van zichzelf al een heerlijke eigen smaak, een beetje zout en peper en het mooie stukje vlees is al op smaak om te serveren. Wil je er toch een saus bij serveren dan is het raadzaam om een Argentijnse steak saus te nemen.