Een kijkje in de Griekse keuken

Griekenland is wereldwijd berucht om haar fantastische keuken. Niet voor niets zijn er alleen al in Nederland enkele honderden Griekse restaurants te vinden! Gyros, moussaka en natuurlijk tzatziki: wij Nederlanders krijgen er geen genoeg van. Wist je dat de meeste van deze gerechten ook prima zelf te bereiden zijn? Mits je beschikt over de juiste Griekse producten natuurlijk. Ik vertel je er graag meer over

Welbekende Griekse gerechten

Griekenland kent een uitgebreide keuken, maar er is een aantal gerechten dat in het bijzonder enorm populair is. Neem bijvoorbeeld tzatziki. Tzatziki is een traditioneel Grieks bijgerecht dat wordt gemaakt met Griekse yoghurt, knoflook, komkommer en Griekse olijfolie. Vaak wordt het gegeten in combinatie met pitabrood of vlees.

Een ander bekend Grieks gerecht is souvlaki, wat ‘spiesje’ betekent. Als je niet weet wat souvlaki is, zal het je dan ook vast niet verbazen als ik je vertel dat souvlaki een spies is met daaraan gekruid varkens-, lams- of kippenvlees. Souvlaki wordt traditioneel bereidt op houtskoolvuur en wordt vaak gegeten met pitabrood en friet.

Zelf Grieks koken

Zoals al eerder benoemd kun je een hoop Griekse gerechten ook goed zelf maken, mits je beschikt over de juiste Griekse producten zoals authentieke Griekse olijfolie (en een beetje talent!). Er zijn honderden kookboeken in de omloop met daarin de lekkerste recepten, maar vaak is het nog veel handiger om het internet te raadplegen. Op websites zoals YouTube zijn een hoop handige instructievideo’s te vinden waarin je stap voor stap begeleid wordt om de lekkerste moussaka, gyros en andere gerechten op tafel te zetten en indruk te maken op vrienden en familie!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*