Gevulde tomaten met feta

Tomaten

Gevulde tomaten met Feta kaas, een lekker recept om zelf geheel vers, gevulde tomaten te maken.

Ingrediënten

Als voorgerecht, borrelhapjes of als bijgerecht

  • 8 grote tomaten, verse tomaten
  • 1 ui, gepeld en fijn gesnipperd
  • 2 teentje knoflook, gepeld en fijn gesneden
  • 150 gram rijst
  • 6 eetlepels tomatenpuree
  • 50 gram feta kaas, in stukjes gesneden
  • 6 eetlepels water
  • 1 eetlepel oregano
  • 6 eetlepels olijfolie
  • peper en zout, naar smaak

Bereiding

  • Snijd de kapjes van de gewassen tomaten af.
  • Haal met een theelepel voorzichtig het vruchtvlees uit de tomaten.
  • Bestrooi hierna de uitgeholde tomaten met wat zout.
  • Zet de uitgeholde tomaten hierna op zijn kop gedurende enkele minuten op een bord, om deze goed uit te laten lekken.
  • Snijd het vruchtvlees van de tomaten fijn.
  • Neem een flinke pan en verhit hierin de olijfolie.
  • Fruit de uiensnippers en de fijn gesneden knoflook hierin aan voor enkele minuten op half hoog vuur.
  • Voeg het vruchtvlees van de tomaten hieraan toe, plus de rijst en de helft van de tomatenpuree en eventueel wat peper en zout.
  • Laat het mengel opnieuw aan de kook komen, roer alles met regelmaat goed door en laat het mengsel ongeveer vijf minuten zachtjes doorkoken.
  • Roer hierna de Feta kaas door het mengsel en laat deze goed zacht worden.
  • Neem een ovenschaal of vuurvaste schotel die in de oven kan.
  • Verwarm de oven voor op 180 tot 200 graden.
  • Vet de ovenschaal in met wat boter.
  • Zet hierin de uitgeholde tomaten.
  • Vul deze met het mengsel van de uitjes, knoflook, rijst en het vruchtvlees van de tomaten.
  • Neem  een kleine kom en meng de rest van de tomatenpuree met het water.
  • Voeg de oregano hieraan toe, plus wat peper en eventueel nog wat zout.
  • Roer dit alles goed door, totdat er een saus ontstaat.
  • Schep dit over de gevulde tomaten met feta.
  • Zet de schaal in de oven en laat de gevulde tomaten met feta voor 20 tot 25 minuten in de oven bakken, totdat de bovenkant van de gevulde tomaten mooi goudbruin is geworden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*