Goede wijn hoeft geen duurkoop te zijn

Gisteren liep ik door de binnenstad en zocht wat goede wijnen voor bij ons etentje komend weekend. Ze moesten passen bij het voorgerecht van carpacciosalade, de pompoenschotel met stoofvlees en natuurlijk bij ons kaasplankje na het eten.

Bij de supermarkt liep ik vooral tegen veel wijn en weinig kennis aan. Ook de wijnwinkel naast de supermarkt kon me niet goed genoeg helpen. Maar ik was een beetje huiverig om een speciaalzaak binnen te stappen, want dat merk je vaak ook aan de prijs van de wijn.

De-Gouden-ton

Op een mooie locatie in onze bruisende stad toch een speciaalzaak ingelopen. Ik werd zeer beleefd ontvangen door kenners van witte en rode wijn, maar ook van mousserende wijn. Een allervriendelijkste verkoper vertelde me dat ze al veertig jaar verstand hebben van kwaliteitswijnen. Ik zei dat ik niet het budget had waar hij vanuit ging. Maar hij vertelde me dat van de 800 wijnsoorten, meer dan honderd wijnsoorten onder de tien euro per fles zijn. Ik voelde me al meer op mijn gemak. De Gouden Ton is inmiddels een keten te noemen met meerdere vestigingen in het binnen- en buitenland. Ze zijn de beste wijnwebwinkel van 2015. Dat is handig, de volgende keer hoef ik dus niet persé de deur uit. Al moet ik zeggen, dat ik me er prima thuis voelde.

Met een drietal flessen kwaliteitswijn, waaronder een witte wijn ben ik naar huis gegaan. En de prijzen waren enorm schappelijk. Dit weekend wordt een feestje, met de wijn als speciale gast!