Hier moet je op letten bij het aanschaffen van een professionele barbecue

De zomer komt er weer aan. Dit betekent warme dagen, late avonden en natuurlijk barbecueweer. Zorg daarom dat je een professionele barbecue in huis hebt, zodat jij je gasten kunt voorzien van een heerlijke barbecue. Heb je nog geen geschikte barbecue of ben je nog op zoek? In deze blog vertellen we je meer over de voordelen van een professionele barbecue en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een barbecue. Lees snel meer!

Verschillende modellen

Professionele barbecues komen in verschillende vormen en maten. Een barbecue voor horecabedrijven dient aan verschillende aspecten te voldoen. De grootte is een belangrijk aspect. Want hoeveel mensen komen er naar je bedrijf of evenement toe? Bij het kopen van een barbecue zal je rekening moeten houden met een aantal factoren. De vraag is vaak afhankelijk van de grootte van je onderneming of evenement, aangezien dit bepaalt hoeveel vlees jij op de grill moet gaan leggen. Verwacht je veel gasten? Dan biedt een grote barbecue de uitkomst. Verwacht je minder gasten? Dan is een compacte grootte vaak al voldoende. 

Gas of houtskool

Vervolgens kan je kiezen uit een gasbarbecue of houtskoolbarbecue. Een barbecue die op gas werkt, is eenvoudig te gebruiken. Met slechts een draai om de knop gaat de barbecue aan en binnen een mum van tijd is het opgewarmd tot de juiste temperatuur. Met een gasbarbecue kan je eenvoudig de temperatuur bepalen. Een houtskoolbarbecue zal je handmatig moeten aansteken en vaak duurt het even tot je daadwerkelijk kunt gaan starten met het grillen van je vlees.

Extra functies

Wil je tegelijkertijd ook aardappelen en groenten bereiden? Dan kan je kiezen voor een barbecue met braadpan. Hiermee kan je diverse vleesgerechten en gemengde gerechten op grote schaal klaar maken. Ook zijn je gerechten binnen een mum van tijd klaar. Dit is handig wanneer je eten klaarmaakt voor een groot evenement.

Wil je liever een multifunctionele barbecue? Kies dan voor een barbecue met demontabele poten. Je kunt de barbecue dan ook gebruiken als tafelmodel!

Conclusie

Er zijn verschillende soorten professionele barbecues beschikbaar. De een heeft meer functies dan de ander. Indien je van eenvoud houdt, dan biedt een gasbarbecue de uitkomst. Weet je nog niet wat welke barbecue jij in huis wilt halen? Vraag dan om advies bij een expert als XXLhoreca