Hoe kan je walnoten het beste bewaren?

walnoten kopen

Je wilt graag walnoten kopen. Maar waar bewaar je ze? De optimale plaats om uw walnoten en zaden te bewaren is de vriezer. Het is de koudste plek en houdt je walnoten en zaden tot wel 1-2 jaar goed. Dat is een lange tijd. De tweede plaats om je walnoot en zaden te bewaren, is de beste vriend van de vriezer, de koelkast. In de koelkast zijn noten en zaden 6 maanden tot 1 jaar houdbaar. Hoewel de vriezer de beste manier is om een walnoot en zaden te bewaren, bewaren we die van ons in de koelkast omdat onze vriezer behoorlijk vol is.

walnoten kopen

Wat zorgt ervoor dat noten en zaden bederven?

Noten en zaden hebben twee vijanden als het gaat om ranzig worden: licht en warmte. Het is altijd het beste om noten en zaden in luchtdichte, schone containers te bewaren. Glazen potten kun je beter gebruiken dan plastic zakken. En hoewel we doorzichtige potten gebruiken omdat we vrij snel door onze noten en zaden gaan, zijn amberkleurige potten de beste manier om je noten en zaden op kamertemperatuur te bewaren, omdat ze het licht helpen filteren.

Hoe weet ik of mijn noten en zaden bedorven zijn?

Nu ken je enkele van de beste manieren om noten en zaden op te slaan om ervoor te zorgen dat ze niet ranzig worden, maar hoe weet je, voordat je walnoten gaat kopen, dat het te laat is en dat de daad al achter de rug is? De twee manieren om te bepalen of iets ranzig is geworden, zijn door geur en smaak. Als iets ruikt of smaakt, is het ranzig. Noten moeten naar niets ruiken of naar noten. Als ze zuur, bitter of iets anders ruiken, zijn ze ranzig. Als je het proeft en het smaakt niet helemaal goed, dan is het ranzig. Vertrouw je instinct.

Waardoor bederven walnoten?

Om te begrijpen waarom een walnoot zo snel ranzig wordt, moeten we eerst wat meer weten over het proces. Het vindt plaats wanneer vetten en oliën worden blootgesteld aan lucht, licht, vocht of bacteriën, waardoor ze oxideren en op moleculair niveau veranderen. Wanneer oxidatie optreedt, beginnen vetzuren en oliën, zoals die in noten worden aangetroffen, te veranderen in aldehyden en ketonen met een korte keten, die onaangenaam smaken en vies ruiken.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*