Spareribs marinade voor een feestmaal

Spareribs. We eten ze allemaal, maar lang niet iedereen weet hoe je ze klaar moet maken. Hiervoor wijken we al snel af naar de kant-en-klare oplossingen. Echter kan een goede spareribs marinade een wereld van verschil maken voor jouw maaltijd. Hoewel deze voornamelijk bij de ribs gebruikt wordt, kun je deze ook voor andere vleessoorten gebruiken. Het is daarom altijd de beste oplossing voor een maaltijd waarmee je jouw visite kunt verrassen. Ontdek daarom snel welke ingrediënten er nodig zijn en ga aan de slag. 

Ieder ingrediënt belangrijk voor de smaak

De spareribs marinade bestaat uit een grote hoeveelheid ingrediënten. Met een simpele poeder kom je er namelijk niet. Zo moet je bijvoorbeeld denken aan chili, paprika en rozemarijn. De volledige lijst aan ingrediënten zorgen voor een smaaksensatie, waarmee je iedereen versteld kunt laten staan. Een ingrediënt weglaten zorgt vaak voor een disbalans in de smaak, waardoor je er goed op moet letten dat je alles in huis haalt. Zonder dat je het weet haal je voldoende voedingsstoffen in huis om jezelf ook van een relatief gezonde maaltijd te voorzien. 

Zelfs tijdens jouw dieet kunnen genieten 

Heel slecht is een spareribs marinade namelijk niet. Doordat er voornamelijk gebruik wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten, zul je weinig kilocalorieën terugvinden in de gerechten. Zelfs wanneer je op dieet bent, kan deze maaltijd nuttigen zonder veel mee aan te komen. Zo vind je weinig vetten terug, is er geen cholesterol aanwezig en ga je het voornamelijk doen met plantaardige voedingsstoffen. De marinade is daarom voor iedereen en geeft voor een feestelijke maaltijd de beste input.