Waarom je prima online rundvlees kunt bestellen

Veel mensen huiveren bij het idee van het online bestellen van rundvlees. En dat is best logisch. Bijna iedereen heeft voorkeur voor het eerst kunnen zien van de producten die ze van plan zijn te kopen, vooral als het gaat om etenswaren. Rundvlees wil je natuurlijk zo vers mogelijk kopen en het is niet vreemd dat je je ongemakkelijk voelt om dit online te doen.

Maar toch kun je prima online rundvlees bestellen. Vaak zijn de stukken vlees die je bestelt zeer vers en komen ze van een echte slager. Maar voordat je meteen begint met bestellen, moet je wel weten wat rundvlees precies is.

Wat is rundvlees?

Het klinkt logisch: rundvlees is afkomstig van runderen. Dit is natuurlijk waar. Maar er zijn meerdere soorten runderen waarvan het vlees door de mens wordt gegeten. Zo heb je koeien, stieren en ossen die regelmatig op het bord liggen. Wat is precies het verschil?

Allereerst zijn koeien de vrouwelijke runderen en stieren de mannelijke runderen. Rund is dus een soort verzamelnaam voor een bepaald soort vlees dat in enorm veel gerechten wordt gebruikt. Vaak zie je rundvlees dan ook als hoofdgerecht terug op menu’s in restaurants. 

Wanneer je rundvlees koopt of bestelt, weet je over het algemeen niet of dit een koe of een stier is. Dit hangt af van de leverancier die natuurlijk een bepaald soort smaak wil leveren en zelf het beste weet welk soort rund je daarvoor moet gebruiken.

Waar je bij online rundvlees bestellen op moet letten

Wanneer je van plan bent online rundvlees te bestellen, kan je nooit zeker weten hoe vers het vlees is. Een algemeen misverstand is dat vlees 100% vers kan zijn. Het is zeker niet zo dat alle slagers runderen in de winkel hebben staan voor extra vers vlees. Omdat rundvlees goed en lang in de vriezer kan worden bewaard, maken leveranciers en slagers hier regelmatig gebruik van. Hier zit online geen verschil in vergeleken met in de winkel.

Rundvlees moet eerst een tijdje ‘rijp’ worden voordat je het het best kan eten. Als het een tijd in de vriezer ligt, zullen enzymen en eiwitten in het vlees afnemen waardoor je een mals stukje vlees krijgt. Je kunt dus gerust online rundvlees bestellen zonder je zorgen te maken over de versheid.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*