Wat is een typisch Italiaans diner?

Italiaans eten is goed eten. Maar hoe diner je nou typisch Italiaans? Italianen eten namelijk veel uitgebreider dan Nederlanders. Vaak is Italiaans eten in Italië veel gezonder dan in Nederland. Dat komt omdat ze gebruik maken van betere olijfolie en verse groenten. Verder eindigen ze wel met twee nagerechten

Het voorgerecht

In Italië hebben ze twee soorten voorgerechten namelijk koud en warm. Natuurlijk eten ze die niet allebei. Je kan zelf kiezen welke je het lekkerst vindt.

Koud voorgerecht

Een van de keuzes is een koud voorgerecht in het Italiaans de antipasti genoemd. Het bekendste voorgerecht is natuurlijk de carpaccio. Verder gebruiken ze ook nog andere vleeswaren die ze op geroosterd brood leggen. Natuurlijk mag de salade met eventuele groenten niet ontbreken. Daarnaast worden er zelfs mosselen als voorgerecht gegeten

Warm voorgerecht

Verder kan je ook nog kiezen voor een warm voorgerecht dat wordt in het Italiaans de primi genoemd. Het zijn wel kleine porties want je wilt natuurlijk niet het hoofdgerecht missen. Bij een warm voorgerecht wordt er dan bijvoorbeeld soep, vis, vlees of pasta geserveerd. 

Het hoofdgerecht

Vervolgens is het tijd voor het hoofdgerecht (de secondi). Vaak is dat een uitgebreidt pastagerecht en wordt er verse salade en groenten erbij geserveerd. Als er geen pastagerecht is dan kan je een pizza of calzone verwachten. Natuurlijk zijn er verschillende soorten pasta’s, dus je moet niet denken dat je altijd de spaghetti bolognese geserveerd krijgt.

Het nagerecht

Het eerste nagerecht

Als je eenmaal vol zit van het hoofdgerecht, moet er nog een nagerecht bij. Het eerste nagerecht bestaat uit kaas en fruit. Dat kan een kaasplankje zijn met enkele druiven of een lekkere fruitsalade. Kortom het is altijd wel iets gezondst.

Het tweede nagerecht

Na het eerste nagerecht is het tijd voor de volgende. Vaak is deze iets ongezonder dan de vorige. Het is meestal tiramisu of ijs. Na al deze gerechten zit je zeker vol en word je niet wakker van de honger.

Italiaans dineren in Nederland

Natuurlijk houdt iedereen wel van Italiaans eten. Gelukkig kan je in Nederland overal wel terecht voor een Italiaans diner. Daarnaast is het super gezellig om tijdens een date uit eten te gaan. Zo kan je bij het restaurant in Alphen aan den Rijn, genaamd Woodstone Pizza terecht voor een Italiaans diner. Van het voorgerecht tot het nagerecht, het is er allemaal!