Welk drankje pas bij ons kerstdiner?

Het is alweer bijna kerst, het moment dat je lekker met de familie samen komt en geniet van een heerlijk kerstdiner. Helaas gaan de feestdagen er nu met covid-19 anders uit zien. Je kunt bijvoorbeeld niet naar de restaurants en cafés. Ook is het een grote kans dat je niet met de hele familie bij elkaar mag zijn, omdat je maar met een beperkt aantal mensen op bezoek mag komen en dat is het ook nog eens zo dat de mensen die op bezoek komen uit 1 huishouden moeten komen. Maar niet getreurd je kunt zeker nog een leuke tijd maken van je kerst en oud en nieuw! Alleen moet je even op een andere manier het vieren. Als je toch niet naar familie toe gaat kun je maar beter jezelf en jouw gezin verwennen, door goede kwaliteit drankjes te kopen voor bij het eten. Zo kun je er toch nog een echt feestmaal van maken.

Welke wijn?

Zoals je al wel weet is het heel gebruikelijk om wijn te drinken bij een kerstdiner. Alleen welke soort wijn past bij welk soort gerecht? Witte wijn past goed bij romige gerechten, zoals soep, pasta en de Franse keuken. De soorten die er goed bij passen zijn onder andere sémillon, roussanne en chardonnay. Rode wijn past goed bij vlees gerechten zoals rund, lam en varken. Het is dan vaak lekker bij geroosterd, gerookt of gegrild vlees. De soorten die er goed bij passen zijn onder andere mourvedre, malbec en sauvignon. Je kunt dus helemaal los gaan met de verschillende soorten wijn!

Andere soorten drank

Champagne past natuurlijk ook goed bij de feestdagen, maar dat wordt vaak gebruikt om te proosten bij oud en nieuw. En als er champagne gedronken wordt tijdens het eten, dan is het vaak bij lichte gerechten en het dessert. Verder kun je natuurlijk nog bier drinken en andere soorten drank.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*